Nummer 18

Börjar vänja mig mer och mer med livet här nere. Måste erkänna att det är underbart. Har haft omkring 20 grader i skuggan flera dagar i rad nu. När jag går hem från träningen klockan 22 har jag endast på mig ett par mjukisar, en t-shirt och en tröja och det är varmt tycker jag ;)

Laget känns bra, dem är härliga och har en riktigt bra inställning till både fotbollen och livet. Och att spela på äkta gräs, så himla skööönt det är! Ni ska bara se vår hemmaplan..som konstgräs, så perfekt, fast det är äkta gräs!

Har haft en skön vecka, har bland annat pysslat i lägenheten och nu ska vi äntligen snart börja måla om, färgen är köpt! Har myst nere vid vattnet och även shoppat lite fotbollsprylar. Jag är numera en adidas tjej, haha. Landslaget har match på lördag och Dani ville att jag skulle komma och kika så kanske bli det att bege sig med coach och se lite fotboll i helgen. Annars mys, målning och ev. middag med några sköna svenskar här nere ;)

Lite bilder från veckan:
(Min licens är nu klar, spelade min första match igår gick bra..vann med 3-0. Har dock fått nummer 18 på matchstället istället för 12 men sak samma. 9+9= 18 och 1+8= 9, se jag får mitt älskade nummer 9 istället, haha)




Helgen

Så nu har min första helg i Zurich passerat. En mycket skön helg.
En sväng till IKEA på lördagmorgon, där vi hann med att köpa en massa, innan vår samling inför bussresan och matchen mot Yverdoné. Dagens motståndare var fysisk starka men vi mer spelskickliga. Vi serieledare och dem serietreor. Matchen slutade 1-1. Vi hade största delen av andra halvlek. Attans vad det kröp i kroppen. Jag hade så gärna velat spela. Men tills nästa match borde min licens vara klar :D Borde kunna skriva ett långt matchreferat men jag orkar inte just nu. Kommer säkert analysera sönder senare matcher ändå, haha.

Söndagen bjöd på en mystur till Sihlcity och en lunch på Vapiano. We love Vapiano. Värt att veta för er alla icke Schweizare är att söndagar är bokstavligen detta land/stads vilodag. Inget är i princip öppet. Inga butiker eller mataffärer. Men vad gör det när vi har Vapiano och Starbucks!! Så innan vi begav hos hem igen blev det en underbart god latte på Starbucks. Kvällen avrundades med en god middag, lax stod på menyn och en bra film toppat med lite glass. Gött! Nu ska jag snart kila iväg på träning. Har pratat med min kära pappa via skype idag, underbart att höra hans röst. Sen Amanda mitt hjärta. Skype är nog min bästa vän för tillfället.

Södra möter UIK till helgen, en match som jag verkligen hade velat spela. Hoppas ni verkligen sliter brudar! Blod, svett och tårar. Viljan, motivationen...den slår klassen! Go, go gellows!



Första träningen på gräs!

Grüße!
Vilken underbar känsla det är att spela fotboll på äkta gräs och i shorts! Gårdagens träning var mkt skön.
Börjar komma in i allt mer och mer nu, vet vilket/vilka tåg jag kan ta till träning, vilka spårvagnar jag åka hem och vart jag kan byta för att minska restiden ect.

Laget har humor, jag gillar dem även fast jag inte alltid förstår deras schweizer-tyska. Men högtyskan är lättare, då förstår jag mer än jag trodde att jag skulle göra. Provade på att prata lite själv igår, ni vet det är ju lättare att höra när andra pratar än att själv sätta orden i munnen på sig själv. Budi (Patricia nr2) och Marina började lagomt skratta i bilen på väg hem, tydligen pratar jag sött?! Hur bubblans kan man prata söt tyska?! Blir nog att vara tyst ett tag framöver innan jag börjat denna tyskakurs så jag får detta hemska uttal så det låter som jag varit rökar i minst 40 år!

Match på Lördag. Intressant. Vi ska hinna förbi IKEA också och handla till lägenheten, skoj! Sen ett par nya fotbollsskor-vita adidas och vitt underställ står också på listan. Vi ser väl vad vi hinner med :) 
Tschüss


 

Överst: GC- Campus vår träningsanläggning
Letzigrund Stadion, GC matcharena (2 spårvagnsstopp från lägenheten)
IKEA= hem


Barcelona och tillbaka till det nya livet i Zürich

Har nu kommit tillbaka från en träningsvecka i Barcelona med mitt nya lag. Var tyvärr sjuk större delar av lägret vilket inte var någon höjdare. Inte vidare kul att ligga själv i en hotellsäng, i ett främmade land med människor som bara prata tyska eller spanska. Nåväl, stötte på några svenskar så det gjorde ju allt mycket roligare.

Det är otroligt mycket att ta in nu första tiden, inte bara språket utan hur man ska bete sig också. Vid varje samling ska vi alltid heja med ett handslag säga chiao eller något liknande. Till varje ledare inom klubben ska man alltid häsla och säga herrn eller dylikt. Inte vidrae konstigt egentligen man ska helt enkelt vara artig, vilket inte ska vara så svårt för mig tror jag ;) Laget är mycket trevligt. Inte ofta jag förstår när dem i princip bara pratar schweizer-tyska. Men några kan lite engelska. Deras nivå på engelska är ungefär som min nivå på tyska, då kan ni ju tänka er?! Jag har läst tre år tyska på högstadiet! Men snart så..ska börja en tyskakurs senare. Ska bara kom in lite i livet här. I övrigt är laget mycket spelskickliga och tekniska. Stor skilland jämfört med hemma. Inte alls lika hårt och tufft spel som hemma. Dem spelar fint, inte så många långbollar vad jag förstår. Kommer nog sakna det men vi får väl se hur allt fromar sig. Jag skiljer mig från deras spelstil iaf men det är nog säkert bra. Jag kommer säkerligen lära mig mycket :) Sen har jag lärt mig att man kan ha kul även fast man inte kan språket, spelarna tycker iaf att jag är rolig även fast dem inte förstår mig :P Hur nu det hänger ihop?! Haha

Väl hemma i Zurich donar vi för fullt med den nya lägenheten. Vi bor nu i en egen trea istället för att dela en trea med Alex Bodén och hans flickvän Lisa. Det är mycket att göra men det finns potential. Patrik har gjort otroligt mycket medan jag varit borta. Så duktig. Men nu ska vi måla om alla väggar, förhoppningsvis lägga ngt parkettgolv och sen tänkte min kreativa sida visa sig lite också. Blir något citat eller bild på någon av väggarna :) Livet som sambo känns underbart. Nu ska jag bara komma in i vardagen i mitt nya hem i mitt nya hemland för en tid framöver. Åh, Patrik har bokat en resa till Milano påskhelgen, så fyra dagar i Milano med hotellnätter! Mys!

Ikväll har herrlaget match på Letzigrund stadion. Önskar dem all lycka till.
Vi hörs! Tschüss!



Zürich

Efter några riktigt stressiga dagar hemma, med packning, städning av lägenheten och mys med familjen och vännerna är jag nu äntligen är här..I mitt nya hem. Det kändes så konstigt när jag sa det; "Ja men det kan vi ju göra när jag kommer hem" Det jag menade var att det kunde jag och Patrik göra efter att jag varit i Barcelona och kommit tillbaka till Zürich. Gash, vad konstigt det kändes att säga att Zürich är mitt hem.

Anton, Patriks och Alex andratränare, mötte upp mig på flyget och även min nya tränare Thomas. Ett trevligt mottagande. Papper skrevs och nya träningskläder följde med hem. Resan gick väldigt bra jag slapp betala 10 kg övervikt och lyckades även få ett stort innebandyfodral (fullproppat medkläder och skor) gå somspecialbagage. Kanske berodde det på att jag faktiskt sa till kvinnan i incheckningen att det var min innebandybag full med klubbor ;) Jag som inte ens spelar innebandy. Ett minus med resan var bara att jag fick lock för ena örat och har det fortfarande. Har lite rethosta också, ingen höjdare. Har iallafall packat väskan nu och beger mig snart vidare till Bracelona, där jag förövirgt hört att det är snökaos. Tänka sig att vädergudarna visste att Patricia skulle komma på besök och vill få en henne att känna sig som hemma. Vad rart av dem va? Det kommer nog bli en trevlig resa och bilder kommer upp senare efter Barcelona :)

Vi hörs! Sköt om er där hemma


Grasshopper Club Zurich

Det var en sak jag hade lovat mig själv att aldrig någonsin göra, starta en blogg. Men saker förändras.
Denna blogg är dock framförallt skapad för min mammas skull, min familj och mina underbara vänner. Så dem alla kan hålla koll på vad jag gör när jag nu packat mina väskor och beger mig till det kära land som fått så många namn det senaste året; Ostlandet, Alplandet och Patteland. Det land vi talar om är självklart Schweiz och staden Zurich som framöver kommer att bli min hemstad.

Det känns spännade, vrickat, äventyrligt, sorgligt, underbart, intressant, kärleksfullt... Jag tror detta kan bli ett mycket lärorikt år samtidigt som jag vet att jag kommer att sakna min familj oerhört och mina älskade vänner. Ni som funnits där i vått och tort. Men jag vet att ni är med mig. Samtidigt som jag själv hade velat finnas i eran närhet dag in och dag ut på samma vis som jag vet att ni hade velat ha mig kvar, vet vi alla att detta är en stor möjlighet för mig att upptäcka världen och fylla min livsryggsäck med många nya erfarenheter.

Om fem dagar lämnar jag alltså Umeå och Sverige för Zurich och Schweiz. Mitt golv är fullt med kläder,skor och allt ni kan tänka er man vill få med sig i sin väska när man flyttar. Hur ska allt rymmas? Jag landar i Zurich vid lunchtid på tisdag och redan vid sextiden på onsdagmorgon sätter jag mig på nästa flygplan men denna gång till Barcelona för träningsläger med mitt nya lag, de schweiziska serieledarna, Grasshopper Club Zurich.

Jag lovar er alla att skriva så mycket som möjligt så ni hänger med i min nya vardag. Hoppas ni kommer att uppskatta allt läsande framöver :)
Vill även skicka en liten hälsning till mina underbara vänner där ute. Ni betyder. Och Moa, tack.







Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0