Mr Artberg har anlänt

Så var den första svensken här på besök i vår nya lya! Patriks kompis Johan har nu äntligen kommit på besök. Efter många om och men och frågetecken om flygit skulle lyfta från arlanda eller inte. Känns riktigt kul!
Imorgon blir det stadsrunda med grabbarna innan det sedan blir dags för sista träningen innan den stora matchen på lördag. Imorgonkväll kommer även tjejerna från Bern till Lisa och Alex så hade tänkt kila förbi där på lite kvällsfika efter träningen. Sedan bjuder helgen på derby, grillning, mys, innebandy och ett par riktigt sköna svenskar!! :D Godnatt på er!

Andra seriematchen, andra vinsten- mitt första mål!

http://www.gcschwerzenbach.ch/

I lördags mötte vi FFC Zuchwil 05. Planen var ganska ojämn men vi försökte spela koncentrat och nogrant.
Första halvlek dominerade vi totalt. I den 20 minuten fick jag göra mitt första mål i GC-tröjan och vilket jubel det blev från bänken och en skön kommentar från ekke; " Weeeell-done! Patrizia!" Ja, något i den stilen. Många skratt har det blivit åt den kommentaren i laget iallafall. Matchen vann vi med 2-0. I andra började vi backa hem lite mer, spelade mer lugnt medan motståndarna försökte ge allt för att få ett reduceringsmål men närmare än straffmålslinjen kom dem aldrig och vi kunde åka hem med ytterligare tre poäng i bagaget. På lördag väntar nu då den stora seriefinalen mot FC Zurich. Lite nervös är jag faktiskt om jag ska vara ärlig. Börjar känna av trycket av derbykänslan som strömmar genom laget. En hård vecka väntar nu för att toppa oss inför den stora matchen. Hopp GC!

Jag ska nu ta och måla det sista i lägeheten idag...så snart, snart får ni se hur vi bor ;)


16 April (Patrik och Patricia)

Idag är det P-dagen. Patrik och Patricia dagen. Idag är det den 16 april. Vår dag. Vår namnsdag.

Mansnamnet Patrik, Patric eller Patrick är av skotskt ursprung och kom till Sverige på 1600-talet med invandrande skotska släkter. Namnet kommer av det latinska ordet patricius och betyder 'adelsman'. Namnet kom in i den svenska almanackan på 1700-talet för att hedra Irlands apostel Sankt Patrick. Den feminina formen av namnet är Patricia som delar namnsdag med Patrik.

Kvinnonamnet Patricia är den feminina formen av
Patrik som är av skotskt ursprung och kom till Sverige på 1600-talet med invandrande skotska släkter. Namnen kommer av det latinska ordet patricius som betyder adelsman. Ordet "patricier"(högre ställd folkgrupp) som användes under medeltiden, kom just från namnet Patricia.

Kom och tänka på min kära rock-barbie och hennes kära mor Ina. Ina har fastställt ett Vännäs-syndrom. Kommer man från Vännäs faller man för människor med samma namn. Patrik-Patricia, Anton-Antonia ect. Lite småkul. så jag undrar Sanna, vem blir din? ;)

För övrigt har vi snart målat klart lägenheten. Har träningsvärk! Match i helgen igen. Taggar. Killarna har avslutning med laget, hockey och öl står på meny. Medan de roar sig ska jag och Lisa hitta på något skoj.
Min lillebror tog körkortet i förrgår också. Vad stolt jag är. Snabbt gick det. Och igår fyllde min kära kussebusse Nils hela 14 år! Han som minst av oss alla. Ringde hem till Sverige för att få prata några ord med honom :) Riktigt kul att få prata med honom

Så tänkte bjuda på en riktigt gammal bild med mina goa kusiner

Men det var nog bara jag som såg spöket?!!
Hjälp


Första matchen!

Neuzuzug Patricia Hägglund überzeugte im ersten Spiel für die GCFrauen
(Övertygade)

http://www.gcschwerzenbach.ch/index.php?id=109&no_cache=1&tx_ttnews[tt_news]=238&tx_ttnews[backPid]=7


Vinst! Första 3 poängen i GC-tröjan!

Kort sammanfattat; I helgen spelade jag min första seriematch med Grasshopper club Zurich!
En match som vi dominerade och borde ha vunnit med mycket mer än 1-0, som nu slutsiffrorna blev.
Fick till och med spela innermittfältare i slutet av matchen! Sjukt skoj. Men men nu är det bara att köra vidare. Match i helgen och helgen efter det är dagen med stort D. Den s.k "seriefinalen" mot FC Zurich äger då rum. Vi har hemmamatch. Hoppas verkligen att vi alla är på topp och kör för kung och fosterland då. (Jäklar vad jag kommer bli tvungen att köra hårt om det ska höras enda hem till Sverige ;))

Helgen avslutades med en mycket trevlig söndag, först lite målning av väggar hemma i lägenheten och efter det såg vi FC Zurich mot Basel på Letzigrund och som grädden på moset avrundade vi svenskar, alltså jag och Patrik, Lisa och Alex och sedan våran Anton kvällen på Vapiano, MUMMMA!!

Imorgon blir det morgonpromenad, sedan kaffe och ett gossip avsnitt hos Anton, följt med målning av taket i det andra rummet och på kvällen ska vi alla se GC(herrarna) spela mot serieledarna på Letzigrund :)
Chiao på er alla där hemma! Hoppas ni mår bra! Jag fick en skön hälsning över skype idag, Maffia (min brors hund) gav ifrån sig några skall.. och som jag log. Saknar lilla(stora) voffsen! 


Min lilla lilla lillebror har blivit stor!

8 och 9 april är två mycket speciella datum för min familj. Mina två bröder fyller nämligen år. Igår fyllde min storebror 23 år, jag hann prata med honom via skype lite på kvällen. Åh, hade så gärna varit där, grattat honom, myst med släkten och ätit all gofika som alltid bjuds på hemma hos min familj :) Och idag fyller min lilla lillebror, som en gång var så liten, hela 18 år! Han blir myndig- hjälp! Körkort och krogen! Jag som alltid varit där och sjungit och uppvaktat dem på morgonen i deras sängar. Men jag var faktiskt med idag och sjöng för min lillebror, tror dock jag låg lite före i sången eller så var det en himla fördröjning över skype. Pappa var så söt och ringde mig imorse, frågade om jag ville vara med och sjunga. Självklart sa jag så han tog med sig datorn upp till lillebrors rum. Sen hörde jag bara ett, två..tre.. Vi gratulerar, vi gratulerar, vi gratulerar våran Alexander idag...för han fyller .....

Så ett stort grattis till mina två älskade bröder där hemma i Sverige och Vännäs! Hoppas era dagar är fyllda med glädje och gofika! Många bamsekramar till er!


Min lillebror som liten och sen vi tre syskon, 2007 i Karibien på kryssning
(Dock har lillebror vuxit lite sedan dess och är numera längst av alla i familjen)

För övrigt ska jag köra bil till träningen ikväll!!! Me like a lot! Blir så glad när jag kör bil. Så 20-25 minuters bilfärd väntas ;)


Milano!

Milano, Milano..modets huvudstad... Jag tror jag skippar snacket och bara visar bilder från den underbara helgen istället.











Veckan som gått

Är lite dålig på uppdatera. Hade en jättetrevlig helg iallafall. Svenskkväll med en massa svenskar, riktigt trevligt. Fläskfilé och bea stod på menyn sen jordgubbar och glass till efterrätt, mumma! På morgonen hann jag och Patrik med att köpa en cykel också. Ett litet kap tror jag det blev ; Och efter det hann jag även med att se en landskamp, Schweiz-Israel. Inte så mycket att hänga i julgranen om jag säger så. Schweiz vann med 6-0 eller var det 7-0? Kan lika gärna ha varit 8-0, kommer faktiskt inte ihåg längre, haha.

Vi har målat klart ena rummet nu. Det börjar ta sig denna lya. Snart börjar vi på nästa rum. Blir nog nästa veckas projekt. Jag har dock blivit sjuk igen...Jag som aldrig brukar vara sjuk? Vad är det som händer? Så har inte blivit några träningar i veckan. Jag har gjort annat kan vi säga. Sånt som jag alltid gör när jag "feeling down". Jag bakar, för er som inte visste det. Bullar och kärleksmums. Måste medge att kärleksmumsen bev en höjdare trots vår gasugn. Sen har jag sett filmen P.S I love you om och om igen.. Ganska mysigt att baka till den filmen.

Ska bli bättre på uppdatera, jag är dock ingen van bloggare. Ska träna ikväll och sedan packa väskan. Åker till Milano imorgon, är där över påsk. Känns underbart! Så fyra dagar bara jag och Patrik. Hoppas ni andra där hemma också har det toppen, verkar som ni flesta drar till fjällen!!

Glad Påsk på er alla!!




RSS 2.0